Home Over Agenda Nieuws Galerie Contact
© kloosterbibliotheek wittem 2018

Kloosterbibliotheek Wittem

1 oktober 2018 Duidelijkheid over een nieuwe eigenaar voor Klooster Wittem laat nog even op zich wachten. De Initiatiefgroep Toekomst voor Klooster Wittem is nog steeds in de race. U heeft natuurlijk gehoord dat Klooster Wittem op dit moment te koop staat, dat wil zeggen: het gedeelte dat niet bij de kerkelijk-pastorale activiteiten betrokken is. Zoals bijvoorbeeld de Kloosterbibliotheek. De huidige gebruikers van de Kloosterbibliotheek maken zich sterk om in ieder geval de culturele functie van de monumentale zaal te behouden. Een initiatiefgroep ‘Toekomst voor Klooster Wittem’ die streeft naar behoud van alle huidige functies, is op dit moment in de race en heeft een serieus aankoop- en exploitatieplan ingediend bij de makelaar. Daarbij weten zij zich gesteund door ook de bezorgdheid van de gemeente Gulpen-Wittem, de Provincie en nog vele anderen. Immers, de Kloosterbibliotheek is al vele jaren niet meer weg te denken als cultureel podium in brede zin voor o.a. concerten, exposities en lezingen. Een belangrijk centrum voor het hele Heuvelland maar ook voor bezoekers van ver daar buiten. Een cultureel centrum dat de potentie in zich heeft om nog veel verder te groeien.

Kloosterbibliotheek Wittem

nieuws

1 oktober 2018 Duidelijkheid over een nieuwe eigenaar voor Klooster Wittem laat nog even op zich wachten. De Initiatiefgroep Toekomst voor Klooster Wittem is nog steeds in de race. U heeft natuurlijk gehoord dat Klooster Wittem op dit moment te koop staat, dat wil zeggen: het gedeelte dat niet bij de kerkelijk- pastorale activiteiten betrokken is. Zoals bijvoorbeeld de Kloosterbibliotheek. De huidige gebruikers van de Kloosterbibliotheek maken zich sterk om in ieder geval de culturele functie van de monumentale zaal te behouden. Een initiatiefgroep ‘Toekomst voor Klooster Wittem’ die streeft naar behoud van alle huidige functies, is op dit moment in de race en heeft een serieus aankoop- en exploitatieplan ingediend bij de makelaar. Daarbij weten zij zich gesteund door ook de bezorgdheid van de gemeente Gulpen-Wittem, de Provincie en nog vele anderen. Immers, de Kloosterbibliotheek is al vele jaren niet meer weg te denken als cultureel podium in brede zin voor o.a. concerten, exposities en lezingen. Een belangrijk centrum voor het hele Heuvelland maar ook voor bezoekers van ver daar buiten. Een cultureel centrum dat de potentie in zich heeft om nog veel verder te groeien.
© kloosterbibliotheek wittem 2018
Home Over Agenda Nieuws Contact