© kloosterbibliotheek wittem 2018

Kloosterbibliotheek Wittem

18 januari 2019 Er is een mogelijke nieuwe eigenaar voor het hele kloostercomplex in beeld. Onderhandelingen zijn gaande. De Initiatiefgroep Toekomst voor Klooster Wittem blijft zich sterk maken voor behoud van tenminste het culturele programma in de Kloosterbibliotheek U heeft natuurlijk gehoord dat Klooster Wittem op dit moment te koop staat, dat wil zeggen: het gedeelte dat niet bij de kerkelijk-pastorale activiteiten betrokken is. Zoals bijvoorbeeld de Kloosterbibliotheek. De huidige gebruikers van de Kloosterbibliotheek maken zich sterk om in ieder geval de culturele functie van de monumentale zaal te behouden. Een initiatiefgroep ‘Toekomst voor Klooster Wittem’ die streeft naar behoud van zoveel mogelijk van de huidige functies binnen het totale complex weet zich gesteund door ook de bezorgdheid van de gemeente Gulpen-Wittem, de Provincie en nog vele anderen. Immers, niet alleen de Kloosterbibliotheek is al vele jaren niet meer weg te denken als cultureel podium in brede zin voor o.a. concerten, exposities en lezingen. Het gehele klooster vormt een belangrijk centrum voor het hele Heuvelland maar ook voor bezoekers van ver daar buiten. Een centrum dat de potentie in zich heeft om nog veel verder te groeien als centrum voor spiritualiteit.

Kloosterbibliotheek Wittem

nieuws

18 januari 2019 Er is een mogelijke nieuwe eigenaar voor het hele kloostercomplex in beeld. Onderhandelingen zijn gaande. De Initiatiefgroep Toekomst voor Klooster Wittem blijft zich sterk maken voor behoud van tenminste het culturele programma in de Kloosterbibliotheek U heeft natuurlijk gehoord dat Klooster Wittem op dit moment te koop staat, dat wil zeggen: het gedeelte dat niet bij de kerkelijk- pastorale activiteiten betrokken is. Zoals bijvoorbeeld de Kloosterbibliotheek. De huidige gebruikers van de Kloosterbibliotheek maken zich sterk om in ieder geval de culturele functie van de monumentale zaal te behouden. Een initiatiefgroep ‘Toekomst voor Klooster Wittem’ die streeft naar behoud van zoveel mogelijk van de huidige functies binnen het totale complex weet zich gesteund door ook de bezorgdheid van de gemeente Gulpen-Wittem, de Provincie en nog vele anderen. Immers, niet alleen de Kloosterbibliotheek is al vele jaren niet meer weg te denken als cultureel podium in brede zin voor o.a. concerten, exposities en lezingen. Het gehele klooster vormt een belangrijk centrum voor het hele Heuvelland maar ook voor bezoekers van ver daar buiten. Een centrum dat de potentie in zich heeft om nog veel verder te groeien als centrum voor spiritualiteit.
© kloosterbibliotheek wittem 2018